Tanzimat döneminin en gür sesli şairi | Namık Kemal

Tanzimat döneminin en gür sesli şairi, Namık Kemal 21 Aralık 1840 tarihinde Tekirdağ’da dünyaya geldi. Babası Yenişehirli Mustafa Asım Bey, annesi bir Arnavut olan Fatma Zehra Hanım’dır. Tanzimat döneminin en önemli düşünce, sanat ve siyaset adamlarından birisidir. “Toplum için sanat” anlayışını benimsemiştir. Sanatı, toplumun Batılılaşması için bir araç olarak kullanmıştır. Eserlerini halkın anlayabileceği sade bir dille yazmayı amaçlamıştır. … Devamını oku…

Hatay Antakya arkeoloji müzesi | Nasıl bir özelliğe sahiptir?

Antakya arkeoloji müzesi nasıl bir özelliğe sahiptir? Antakya arkeoloji müzesi nerede? Antakya arkeoloji müzesi tarihçesi? TARİHÇE Hatay Arkeoloji Müzesi, Hatay Müzesi ya da Antakya Arkeoloji Müzesi, antik döneme ait eserlerin sergilendiği bir sanat müzesidir. 28 Aralık 2014 itibarıyla Dünya’nın en büyük mozaik sergileme alanına sahip müzedir. En büyük özelliği Yenilenme ve revizyon çalışmalarından sonra Dünyanın en büyük Arkeoloji … Devamını oku…

Elementleri artan proton sayılarına göre sıralayan bilim adamı | Henry Moseley

Elementleri artan proton sayılarına göre sıralayan bilim adamı Henry Moseley hakkında ki bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Henry Moseley İngiliz fizikçi. Atom numarasını ve Moseley kanunları’nı keşfederek günümüzde kullanılan modern periyodik tablonun oluşumuna katkı sağlamıştır. Modern periyodik cetvelin temelini oluşturan atom numarasını keşfeden Moseley, elementlerin özelliğinin ağırlıklarıyla bir ilişkisinin olmadığını, atom numarası ile ilişkili olduğunu kanıtlamıştır. Bu sonuca, bazı elementlerin yaydığı X-ışını … Devamını oku…

3. Sınıf Matematik Çarpma Problemleri

1) Murat Amca’nın çiftliğindeki tavuklar 878 adet yumurta yaptı, Murat Amca 17 komşusuna birer deste yumurta hediye etti. Buna o göre Murat Amca’nın geriye kaç yumurtası kaldı? 2)  Bir kuruyemiş satıcısı 59 kg fındık, fındıkların 2 katı kadar fıstık ve fıstıklardan 17 kg fazla ay çekirdeği aldı. Buna göre kuruyemişçi toplam kaç kilogram kuruyemiş almıştır? … Devamını oku…

Manda ve himayenin kesin bir dille reddedildiği kongre

Manda ve himayenin kesin bir dille reddedildiği kongre “Sivas kongresidir”. Mustafa Kemal’in Amasya Genelgesi’ni açıkladıktan sonra bir çağrı üzerine I. Dünya Savaşı’ndan sonra işgale uğrayan Türk topraklarını kurtarmak ve Türk milletinin bağımsızlığını sağlamak için çareler aramak amacıyla seçilmiş ulus temsilcilerinin Sivas’ta bir araya gelmesiyle, 4 Eylül 1919 – 11 Eylül 1919 tarihleri arasında gerçekleşen ulusal nitelikte bir kongredir. Sivas … Devamını oku…