REKLAM
İş dünyası sürekli değişim döngüsü içerisindedir. Her yıl topluma ve iş dünyasına pek çok yeni farklılıklar getiriyor. Bu nedenle, şirketlerin talepleri, yeni becerilere sahip çalışanlara sahip olmaya dönüşüyor. Bu beceriler, daha önce ihtiyaç duyulandan biraz daha farklı. Bir ortamda değişikliklerin gelmesi çok önemlidir çünkü değişiklikler sizi değişime sokar ve daha iyi hale getirir.
İhtiyacınız olan en iyi 10 temel iş becerisi
Ortam değiştikçe, yeni ortama uyum sağlamak için siz de değiştirmeniz gerekir. Bu nedenle, yeni iş dünyasında gelişmek için insanların bazı yeni becerilere sahip olmaları gerekir. Bu beceriler, işin gelecekte daha iyi hale gelmesini sağlayacaktır. Bir derece var Girişimcilikte Msc, son yıllarda hızla popülerlik kazanıyor. İş becerilerinizi geliştirmenize ve geleceğe hazır olmanıza yardımcı olacaktır.
İşte ihtiyacınız olan en önemli 10 iş becerisi.
1. Karmaşık problem çözme becerisi
Bir işletmede, bir çalışanın karmaşık problem çözme becerilerine sahip olması gerekir. Her işletme birçok görevle uğraşır ve bu karmaşık sorunların ortaya çıkması muhtemeldir. Dolayısıyla, işi yeni bir seviyeye taşımak için iş profesyonellerinin bu beceriye sahip olması gerekir. Karmaşık problem çözme becerilerine sahip olmak, sizi diğerleri arasında öne çıkaracaktır. Her işletmenin, doğru akıl ve sonuçları düşünerek kararlar alabilen profesyonellere ihtiyacı vardır. Bu beceri deneyimlerle birlikte gelir, büyük iş sorunlarıyla ve hatta küçük sorunlarla uğraşırken, becerilerinizi otomatik olarak geliştirirsiniz.
2. Yaratıcılık
Yaratıcı olmak, bir işletmeyi daha iyi hale getirmek için gerekli olan becerilerden biridir. Yaratıcılık, iş yapma şeklinizi diğerlerinden farklılaştırabilir. Yeni fikirler üretmek, yeni görevler yapmak, bir ürünün tasarımını başlatmak veya işinizin reklamını nasıl yapacağınız, bunların hepsi yaratıcılığın kapsamına girer.
Yeni fikirlere sahip olmak ve bunları dünyaya yaymak size ve işletmeye son derece yardımcı olacaktır. Yaratıcı olmanın yolu, düşüncelerinizin akmasına izin vermektir. Belirli bir görevi nasıl yapacağınızı günlük olarak düşünün veya günlük işinizde neleri daha iyi yapabileceğinizi düşünün. Yaratıcılık içinizden gelir, bu yüzden kendinize düşünmek için zaman verin.
3. Duygusal zeka
Duygusal zeka, iş dünyasında başarılı olmak için gereken yeni bir temel iş becerisidir. Beceri, şeylere ve başkalarına duygusal bir bakış açısına sahip olmaktır. Duygusal zekaya sahip olmak, meslektaşlarınızla etkileşiminizi geliştirecek ve onların duygularını anlamanıza da yardımcı olacaktır. Bu beceriyi elde etmek için içinizdeki o duygusal bağı geliştirmelisiniz. Başkaları etrafındaki duygularınızı kontrol edebilmeli ve aynı zamanda başkalarının duygularını anlayabilmelisiniz.
4. Eleştirel düşünme
Eleştirel düşünme, sahip olmanız gereken en temel iş becerilerinden biridir. Eleştirel düşünen biri olmak, bir işletme için her zaman faydalıdır. Daha iyi çözümler verecek problemleri çözmek için mantık ve muhakeme kullanın. Ayrıca sorunları tespit edin, analiz edin ve sistematik bir şekilde çözün. Eleştirel düşünme ve problem çözme yeteneklerine sahipseniz şirketler sizi her zaman tercih edeceğinden, bir profesyonelin sahip olması için eleştirel düşünme yeteneği gereklidir. Size verilen kavramlar ve görevler hakkında net düşünebilmelisiniz. Mantıklı düşünmeniz ve mümkün olan en iyi çözümü bulmanız gerekecek.
5. Uyarlanabilirlik
Bu değişen senaryoda, bir iş insanı, işini büyütmek için yeni değişikliklere uyum sağlayabilmelidir. Değişen ortam işletmeyi etkiler, bu nedenle değişen ortamla birlikte yürümek için yeni değişiklikleri benimsemeniz ve bunları işletmeye dahil etmeniz gerekir.
Değişiklikler her zaman sabit olacaktır, bu nedenle yolunuza çıkan değişikliklere uyum sağlamayı öğrenin. Hayatınızda değişiklik yapın ve her gün ona uyum sağlamayı öğrenin. Bu, işinizde yeni değişiklikleri verimli bir şekilde alma becerinizi artıracaktır. Şirketler her zaman organizasyonun yeni kültürüne daha hızlı adapte olabilen kişileri işe alacak.
6. Zaman yönetimi
Zaman yönetimi, işinizde her zaman verimli olmanız gereken becerilerden biridir. İşverenler her zaman zaman yönetimi ve son teslim tarihlerini karşılama konusunda iyi olan kişileri işe alır. Her işveren zamandan tasarruf etmek ister ve çalışanlarının işi mümkün olan en kısa sürede tamamlamasını ister. Bu nedenle önceden plan yapmaya alışın. Yanınızda bir günlük tutun, size verilen görevlere göre zamanınızı planlayın. Bu, yolunuza devam etmenize yardımcı olacak ve zamanınızı yönetmenize yardımcı olacaktır.
7. Hesaplamalı düşünme
Bu yeni ortamda, bilişimsel düşünme yeteneğine sahip iş profesyonelleri yüksek oranda tercih edilmektedir. Verileri işleyebilmeli ve yorumlayabilmelisiniz. Ayrıca şirketlerin ihtiyaç duyduğu bulut bilişim ve blok zinciri becerilerine sahip olmalısınız. Bilgi işlem yapabilme ve verileri internette taşıyabilme yeteneği günümüzde profesyoneller tarafından oldukça talep edilmektedir.
Bilişimsel düşünme becerisine her iş türünde ihtiyaç duyulduğundan bu beceriye sahip olmak gerekli hale gelir. Bu beceriyi elde etmek için soyutlama, otomasyon ve analiz yapma becerisine sahip olmanız gerekir. Ayrıca, problemleri algoritmik ve mantıksal olarak çözme yeteneği. Bu, sayısal düşünme becerilerinizi geliştirecektir.
8. İş analizi becerisi
Bir iş ortamında değişim getirmek için iş analizi gereklidir. Bu beceriye sahipseniz, organizasyonun analizine sahip olacak ve hangi değişikliklerin gerekli olduğunu kaydedebileceksiniz. İş analizi, bir işletmenin geliştirilmesine yardımcı olur. Organizasyonun süreçlerinin geliştirilmesine yardımcı olur ve iyileştirme için değişiklikleri kolaylaştırır. Bu, güçlü ve zayıf yönlerin incelenmesine ve gerekli değişikliklerin başlatılmasına yardımcı olur. Her iş profesyonelinin bu becerilere sahip olması gerekir. İşletmenin işleyişini ve değişikliklerini analiz edebilmelisiniz.
9. Yapay zeka
Yapay zeka, makine zekası anlamına gelir. Bu beceri makine öğrenimi, doğal dil işleme, algılama, akıl yürütme ve bilgi temsilini içerir. Tüm dünyada iş dünyasının gerektirdiği yapay zeka becerilerine sahip olmalısınız. İşletmeler makine kullanmaya alıştı, bu nedenle onları verimli bir şekilde kullanabilecek kişilere ihtiyaçları var. Bu beceriyi öğrenmek, nihayetinde organizasyona fayda sağlayacak olan performansınızı artıracak ve daha fazla şirket sizi işe almak isteyecektir. Bu yüzden fırsatlar için alanınızı genişletin ve gelmelerine izin verin.
10. Pazarlama becerileri
Her iş adamı için ürünlerini ve hizmetlerini pazarlamak çok önemlidir. Pazarlama, promosyon planlaması, blog oluşturma, sosyal medyada yayınlama ve ağ oluşturma yoluyla müşterilerinizi büyütmenize yardımcı olur. Bir işverenin her zaman bu pazarlama görevlerinde iyi olan insanlara ihtiyacı olacaktır. Firmanızın değişen ürün ve hizmetlerine daha fazla müşteri çekmek için bu beceriye sahip olmanız gerekir.
Bu beceride verimli olmak için ağınızı genişletmeniz gerekir. Bu nedenle, insanlarla konuşun, tercihlerini öğrenin, sosyal medyada ilgi çekici içerikler yayınlayın ve firmanın ürün ve hizmetlerini daha fazla nasıl pazarlayabileceğinizi öğrenin. Pazarlama tamamen ürünlerinizi nasıl tanıtacağınızla ilgilidir, bu nedenle bu promosyon tekniklerini öğrenin, çünkü bunlar daha uzun vadede size yardımcı olacaktır.
Sonuç
Bu becerileri kullanırsanız, çalıştığınız organizasyonu tatmin edebilir ve diğer çalışanlar arasında öne çıkabilirsiniz. İşletmelerin kullandığı beceri setleri zaman zaman değişir. Bir yıl boyunca ortaya çıkan yeni bir işlev veya teknoloji varsa, ona sahip olmalısınız.
İş dünyasının ihtiyaçlarına göre kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Yani, bunlar kendinize inşa etmek için ihtiyaç duyduğunuz becerilerdir. Öyleyse kalk! Kendinizi analiz edin. Etkili iş profesyonellerinden biri olmak için neye ihtiyacınız olduğuna bakın. Bu yılın ötesinde gelecek değişikliklere uygun hale gelmek için bu temel iş becerilerini devralın.