REKLAM
Kenevir tohumundan elde edilen bu yağ bir çok hastalığın tedavisine destek sağlamaktadır. Özellikle kansere karşı koruma etkisi ile bilinmektedir. Cilt sağlığı ve bağırsak hastalıklarında da çok etkili olduğu bilinmektedir. İçeriğindeki Omega 3, GLA yağ asidi sayesinde bağışıklık sistemini önemli ölçüde güçlendirmektedir. Tohumundan elde edilen yağın yanı sıra sapı ve yapraklarından da yararlanılmaktadır. Potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir. Kalsiyum emilimini hızlandıran ve D vitamini içeren tek bitki olduğu bilinmektedir. Bir çok losyonun üretiminde kullanılan bu yağ, saç ve cilt için üretilen kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez maddesi haline gelmiştir.
Kenevir Yağının Faydaları:
– Bağışıklık sisteminin güçlendirici özelliği ile vücudumuzu kansere karşı korur. Bu konuda bir çok araştırmaya kaynak olan kenevir yağı, özellikle beyin kanseri, akciğer kanseri ve göğüs kanseri üzerinde olumlu etkiler göstermiştir.
– Yapılan araştırmalar sonucunda bir çok eklem ağrısı çeşidi üzerinde olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir. Romatoid Artrit gibi eklem ağrılarına sebep olan hastalar için tavsiye edilmektedir.
– Vücutta insilün direncini artırarak şeker isteğini azaltır. İştah üzerinde de azaltıcı etkisi olduğundan zayıflamaya yardımcı olur. Diyetinizin daha iyi sonuç vermesi için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
– İçeriğindeki çözünebilen lifler sayesinde bağırsak sisteminin daha etkin ve düzenli çalışmasını sağlar. Kabızlığa iyi gelmektedir. Bağırsaklardaki yararlı bakterileri besler.
– Omega 3 ve 6 kaynağı olan bu yağ, kalp damar sağlığınızı koruyarak kolesterolü dengeler. Kötü kolesterolü düşürdüğü gibi iyi kolesterolün yükselmesini sağlar. Kan basıncını düşürerek kalp üzerindeki olumlu etkilerini gözler önüne serer. Kanın pıhtılaşmasını ve varis oluşumunu engeller.
– Yaşlılığın etkilerinden korunmak isteyenler için içeriğindeki linokeikle yaşlılığı geciktirici etkisini bizlere gösterir. Bu anlamda bayanlar tarafından çok tercih edilmektedir.
– Vücudun hormonal dengesini sağlar. Özellikle bayanlarda menopoz döneminin daha sağlıklı bir şekilde atlatılmasına yardımcı olur.
– Vücudumuzun daha iyi beslenebilmesi ve yıpranmış organların onarımı için et tüketmemiz gerekmektedir. Et tüketmeyen ama sağlıklı yaşamak isteyen vejeteryanlar için sağlık kaynağıdır.
– Saç sağlığını koruyan bu yağ, saça nemlilik, parlaklık ve tazelik verir. Saçın kurumasını ve kepek oluşumunu engeller.
– Beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlar ve Alzheimer gibi demans hastalıklarına karşı koruma sağlar.
– Tokoferol damar kireçlenmesi (ateroskleroz) hastalığına karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
– Özellikle ergenlik döneminde sivilceli ciltleri ile başı dertte olan gençlerin imdadına yetişen bu yağ,cildin nemlendirilmesini sağlar. Yapılan araştırmalar Egzama üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. Cilt kuruluğu ve kaşıntısı için, düzenli kullanımı sağlanırsa etkili olmaktadır. Ortalama 20 haftalık bir uygulama süreci ile sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.
– Tırnakların beslenmesini ve daha sağlıklı görünmesini sağlamaktadır.
– Vücutta herhangi bir nedenle oluşan iltihabın giderilmesinde kullanılabilir.
– Menopoz döneminde olduğu gibi adet döneminde de rahatlatıcı etkisi ile gerginliği azaltır.
– Güneşin zararlı ışınlarından korunmanızı sağlar.
– Multipl Skleroz hastası olan 100 kişi üzerinde yapılan bilimsel araştırmada, kenevir tohumu verilen hastalarda karaciğer fonksiyon testlerinde düzelmeler olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle bu hastalığın tedavisinde destek olarak kullanılabileceği, uzmanlarca dile getirilmektedir.
– Çocuklarda epilepsi nöbetlerinin kontrolü amacı ile de kullanılan bu yağın olumsuz etkileri de görülebildiğinden doktor önerisi olmadan bu hastalarda kesinlikle kullanımı önerilmemektedir.
Kenevir Tohumu Yağını Nasıl Tüketebilirsiniz?
Kızartmalarda kullanılması tavsiye edilmeyen kenevir yağını, sebzeler için hazırladığınız soslara ve salatalara katarak kullanabilirsiniz. Günde 1-2 tatlı kaşığı tüketmeniz yeterli olacaktır. Doktor önerisi ile bu miktar artırılabilir.
Kaynakça:
eczacininsesi.com
sifalibitkitedavisi.com
odevvebilim.com