Can ve mal kaybı en aza indirilir.
Binaların sağlam olarak inşa edilmesi gerekir. Çünkü bu sayede deprem gibi doğal afetlerden en az şekilde etkilenme sağlanır. Sağlam olarak yapılan binalar deprem esnasında kolay kolay yıkılmaz bu sayede de can ve mal kaybı en aza indirilir.
Hayatta kalma şansımızı artırmak ve geleceğe sıkıca tutunmak için sağlam binalar inşa etmeliyiz. Böylece binaları uzun süre kullanabilir ve kendimizi doğal afetlere karşı koruyabiliriz.
Depreme karşı binalar nasıl yapılmalıdır?
ikamet edilen evin uygun yönetmeliğe göre inşa edilmesi birçok problemin önüne geçerken, yönetmeliklere ters yapılarda ciddi hasarlar ve ölümlü sonuçlar yaşanabilir. Şantiye çalışmalarında deprem yönetmeliğine uyulması zorunlu Tutulması gereken bir konudur. Bir konutun sağlam olup olmadığını incelemek için ilk etapta hasar raporuna bakmak gerekirken, aynı anda yapının güçlü olduğuna dair bir raporunda alınması gerekir. Yapı ile ilgili hasar raporu, yapının son halini belirler, depreme dayanıklılık raporunun alınması yapının sahip olduğu özellikleri ortaya çıkarır. Dayanıklılık raporu hazırlanırken yapının beton kalitesi,içerdiği demir ve çelik oranı, kiriş ve kolon sağlamlığı, projeye tam olarak uyulup uyulmadığı, yapının tesisat ve izolasyon gibi ayrıntıları incelenerek genel bir bilgilendirme sağlanıyor.
Yapıların inşaatı yapılırken hazırlanan projeye uygun olarak bir çalışmanın yapılması ancak can kaybının önüne geçebilir. Bunun yanında projeye uygun olan malzeme kalitesinin de aynen uygulanması ve uygulamanın profesyonel olarak yapılması da deprem ihtimaline deprem ihtimaline karşı yapıları korur.